Fredriksdal, Vitaby o Gustavsberg

Kommentarer inaktiverade för Fredriksdal, Vitaby o Gustavsberg

Hand p arm 3567Den nya, förlängda versionen av BRÖLLOPSFEBER med två akter har premiär imorgon på Hotel Blå Blom i Gustavsberg. På scenen Elin Johansson-Kortesalmi och Johan Rudebeck. Vid klaviaturen Eric Skarby. Roande, musikaliskt och perfekt sommarteater. Mitt bidrag består av texter mellan de utvalda sånger samt av några spetsiga sångtexter med kabarékaraktär. Kolla Facebooksidan.

 

A4 Balkong o terrass low 7448

Fredriksdal är jag ivrigt sysselsatt med installationerna inför rosdagarna 2-3 juli. ”Roskrocket” med förlängning ända fram till dörrarna på herrgården. Specialgjorda och omdesignade möbler med ivriga rosmönster. Är det rosdagar så är det och besökarna ska få sin rosenlängtan tillfredsställd. Att jag skrivit kapitel som ”Kan man ha för många rosor” och ”Modet att kasta en ros” i min nya bok ”Om lusten att trädgårdera” passar extra bra. Söndagen den 3 juli ska jag dessutom guida i rosariet på tema: ”Mina favoriter”. Klockan 13 och 15.

Mur low 6188 I Vitaby tar vi på lördag emot en buss fylld med entusiastiska trädgårdsvänner från Hallands trädgårdsförening. Nu gäller det att hugga kanter… Och på måndag den 4 har vi visningar för den så kallade allmänheten, men bara kl 12, 13 och 14 och det efter bokning på tel 0727- 45 44 40.

Till Skaraborgsrosens möte

Kommentarer inaktiverade för Till Skaraborgsrosens möte

Ritausma low 0117Söndagen den 17 april kl 14 ska jag ha bildföredraget ”I rosenrött jag drömmer” hos Skaraborgsrosen i Skövde. Skaraborgsrosen är en lokalgrupp inom Svenska Rosensällskapet. Det blir en kavalkad med möten med många olika rosor som på något sätt har haft eller har betydelse för mig. Favoriter som Ritausma här på bilden.

Kopplingar till min första diktsamling ROSENLÄNGTAN är ofrånkomliga även om boken är slutsåld. Men i romanen ÖDELAGD  finns det gott om exempel på huvudpersonen Helenas passion för trädgård och självklart för rosor. Och den nya boken OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA tar jag självklart också upp eftersom den innehåller kapitel som ”Modet att kasta en ros” och ”Kan man ha för många rosor?”. Rosen på den bokens omslag är American Pillar medan ÖDELAGD pryds av Constance Spry.

Ödelagd på Skillinge Teater

Kommentarer inaktiverade för Ödelagd på Skillinge Teater

Skillinge Bokens dag_low 0206Förväntansfull publik vid Bokens Dag som varade i dagarna två (!) på Skillinge Teater helgen 11- 12 september lockade många besökare till ett Österlen där äpplena börjar mogna. Som dragplåster hade arrangörerna fyra författare som samtalade på scenen tillsammans med radiomannen Martin Dyfverman. Susanna Alakoski, Bengt Ohlsson, Anne Swärd och Lennart Hagerfors berättare frikostigt om sina senaste böcker och skrivprocessen.

I den angränsande byggnaden ”Fryshuset” pågick en bokmarknad med författare, förläggare, antikvariat och andra i bokbranschen. Där hade jag förmånen att presentera min titlar. Intresset för min roman Ödelagd var påfallande stort men även de andra titlarna lockade besökarna. Några som läst romanen dök också upp med översvallande lovord. Och nu duggar uppmaningarna att skriva någon form av fortsättning allt tätare.

Viss separationsångest börjar göra sig påmind när lagret av ”Rosenlängtan” och ”Trädgårdsfabler för asfaltmätta” krymper. Legendariske bokförläggaren Sigvard Ohlsson med sitt Fabel Förlag (köptes sedan av Norstedts) som gav ut bägge titlarna var minst sagt optimistisk. Att trycka en diktsamling av en debutant i hela 3 000 exemplar måste rubriceras som djärvt. Men boken fanns med bland erbjudandena hos Månadens bok och på många andra håll.

HV m malakoff low beskuren 762 

Fast nu finns det enbart 50 nya exemplar kvar och de säljs genom webshopen hos Fonem Förlag. Snart kan man bara köpa den hos antikvariat. Diktsamlingen ledde bland annat till att jag som författare blev utnämnd till ”rospoet”. Av Trädgårdsfablerna finns inte mer än ett 60-tal exempelar kvar och de säljs också i webshopen.Boklager RL low

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin