Ödelagd på Skillinge Teater

Skillinge Bokens dag_low 0206Förväntansfull publik vid Bokens Dag som varade i dagarna två (!) på Skillinge Teater helgen 11- 12 september lockade många besökare till ett Österlen där äpplena börjar mogna. Som dragplåster hade arrangörerna fyra författare som samtalade på scenen tillsammans med radiomannen Martin Dyfverman. Susanna Alakoski, Bengt Ohlsson, Anne Swärd och Lennart Hagerfors berättare frikostigt om sina senaste böcker och skrivprocessen.

I den angränsande byggnaden ”Fryshuset” pågick en bokmarknad med författare, förläggare, antikvariat och andra i bokbranschen. Där hade jag förmånen att presentera min titlar. Intresset för min roman Ödelagd var påfallande stort men även de andra titlarna lockade besökarna. Några som läst romanen dök också upp med översvallande lovord. Och nu duggar uppmaningarna att skriva någon form av fortsättning allt tätare.

Viss separationsångest börjar göra sig påmind när lagret av ”Rosenlängtan” och ”Trädgårdsfabler för asfaltmätta” krymper. Legendariske bokförläggaren Sigvard Ohlsson med sitt Fabel Förlag (köptes sedan av Norstedts) som gav ut bägge titlarna var minst sagt optimistisk. Att trycka en diktsamling av en debutant i hela 3 000 exemplar måste rubriceras som djärvt. Men boken fanns med bland erbjudandena hos Månadens bok och på många andra håll.

HV m malakoff low beskuren 762 

Fast nu finns det enbart 50 nya exemplar kvar och de säljs genom webshopen hos Fonem Förlag. Snart kan man bara köpa den hos antikvariat. Diktsamlingen ledde bland annat till att jag som författare blev utnämnd till ”rospoet”. Av Trädgårdsfablerna finns inte mer än ett 60-tal exempelar kvar och de säljs också i webshopen.Boklager RL low