Flidder Fladder

Flidder002 lowFLIDDER FLADDER
Barn- och familjepjäs med inriktning på barn i åldrarna ca 6-8. Musikdrama med mycket komiska och fysiskt sceniska inslag. Tre utvecklingsbara roller för en kille och två tjejer som måste kunna sjunga. Spellängden bör hamna på ca 55 min.

Titelrollen Flidder Fladder är en fladdermus (länk). Han upplever sig fruktad, avskydd, skrämmande och allmänt obehaglig. Han har ett i sitt tycke ett mysigt krypin uppe på en kyrkvind, dit han för diverse mer eller midnre makabra fynd. Flidder Fladders stora olycka vid sidan av att vara ansedd som en misshaglig varelse, är att han är djupt förälskad i

Lindalej. Hon är en Barbievacker (länk) varelse. Hon trippar på sina höga klackar iförd den ena kreationen vackrare än den andra. Eller så åker hon i sin läckert öppna, rosa bil. Flickan som är hennes lekmamma och ”ägare” är

Hedvig, eller Hedda. Hon har en mamma som vet vad som är bäst och som styr och ställer, kommenderar städning av rummet, damning och bäddning. Gör Hedda inte som mamma vill, blir straffet att mamma drabbas av migrän.

I ett obevakat ögonblick sitter Lindalej ensam i en vilstol på gräsmattan, trots att det blivit mörkt för Hedda var tvungen att skynda in för att äta. Då är Flidder Fladder ute på en flygtur. Han får syn på sin älskade Lindalej och i ett huj bjuds hon på flygtur över takåsarna upp till hans krypin på kyrkvinden. Men Lindalej är inte den som Flidder Fladder tror. Och därmed är cirkusen är igång.

Pjäsen innehåller flera olika sånger. Musiken är skriven av Johan Ohlsson (länk), musiker och kompositör i Malmö. Johan medverkar i flera olika orkestrar, bl a Östblocket (länk till hemsida med smakprov). Musiken i Flidder Fladder pendlar mellan medryckande och glammig till vemodigt balladartad.