Tick tack tiden består

Först kom krönikesamlingen TICK, TACK, TIDEN GÅR där har jag försökt att med glimten i ögat och drastiska formuleringar hjälpa oss att ha överseende med tidens snabba gång och årets omtumlande växlingar. Kåserierna har ursprungligen roat lyssnarna till Radio Kristianstads program Kaskad. De kom sedan efter önskemål i tryck. Varje månads betraktelse inleds med en illustration av Kalle Blomberg. Boken är slut på förlaget men har ersatts i form av den utvidgade och omarbetade versionen ”Tick tack tiden består”.

Genom ”TICK TACK TIDEN BESTÅR”  finns chansen att få förståelse för den ynkligt kortfattade men bistra februari och överseende med aprils obeslutsamhet, intensiva lockrop hörs från augusti att fira kräftan i mjukt kvällsmörker och oktober motiverar stolt sin städiver. Läsaren får sig också till livs måndagens vånda över att komma upp ur sänghalmen och faller för torsdagens outtröttliga lust att servera ärtsoppa.

I humoristiska kåserier presenteras de olika månadernas och veckodagarnas karaktärer och de speglar vår förväntan och uppgivenhet inför kollisionen mellan tidens lugna lunk och vårt eget jäktande.

Varje kåseri inleds med en talande illustration av Kalle Blomberg, som nedan april, årets vingligaste månad. På omslaget och bokens framsida finns hans suggestiva bild för juli månad.

Kåserisamlingen har 128 sidor, och är bunden i sk danskt band med mjuka inviksflikar.

För bokens formgivning svarar Tintin Blackwell.

Boken finns tillgänglig antikvariskt genom t ex Bokbörsen.