Publicitet

Av upphovsrättsliga skäl kan man inte längre visa tidningsklipp utan det får bli länkar. Hela uppslag i tabloidtidningar får ingen rättvisa i detta format. Men i vissa fall fungerar länkar till själva ursprungsartikeln. Genom upphovsrätten kan de inte visas här.

Helsingborgs Dagblad (Birgitta Lööfs text kan läsas på länken) lyfte i april fram det meditativa i att rensa ogräs som Henrik Valentin gav uttryck åt. Dikten ”Lyssna noga” ur diktsamlingen ”Rosenlängtan” fanns också med liksom naturligtvis omnämnande av romanen ”Ödelagd”. En litteraturrecensent hade tidigare i samma tidning på kultursidorna hackat denna feel-good roman i småbitar på ett sätt som inte stod Findus spenat långt efter. Men underhållningsromaner står inte högt i kurs bland litterära finsmakare.

I Ystads Allehanda Bostadsbilaga 24 juli fanns till exempel hela tre sidor om Henrik Valentin där naturligtvis hans debutroman ÖDELAGD fanns omnämnd.

Tidningen Hemträdgården nr 6-09 som har A4-format vilket av praktiska skäl är förminskat här. Tidningen har en upplaga på ca 35 000 och distribueras till alla som är medlemmar i en trädgårdsförening som anslutits till organisationen Svensk Trädgård.