Pjäser som väntar

Som författare gäller det att ha något i en byrålåda. Finns det något härligare än att rota i någon annans byrå? Där kan finnas något spännande, helst något otillbörligt.

Så icke i mitt pjäsbibliotek. Det är en öppen byrå med alla lådorna utdragna. Men pjäserna i sig kan vädra rollernas okända och ibland skamfulla hemligheter. Så var så god och rota.

BLOMBERGS BESKA BESÖK
En fristående fortsättning på ”Blombergs franska försök”. Här utspelar sig detta skruvade drama i sit com-tappning i makarna Blombergs vardagsrum. De får ett besök av Hans mamma. Tala om beskt!

BLOMBERGS ON THE BEACH
Makarna Blomberg, Hans och Elinor har planlagt en härlig solsemester på sydliga breddgrader. Då dyker minst sagt oönskade kontakter upp från deras tidigare liv. Och vädret, inte ens det har de tur med.

EN LIVAKTIG MAMMA
Nu är den klar – om nu en pjäs kan sägas vara klar innan den är uppsatt. Skruvad, svart, aktuell, drastisk, mycket rolig med bitande repliker.

FLIDDER FLADDER
Barn- och familjepjäs med inriktning på barn i åldrarna ca 6-8. Musikdrama med komiska och fysiskt sceniska inslag. Tre roller: En man, två kvinnor eller ska vi säga en kille och två tjejer. Spellängd ca 55 min.

HEM, SATANS HEM
Vad är minnesvärt i våra liv? Hur skapar vi mening? Kan minnen förändra karaktär. En tät liten pjäs för två medverkande: en äldre kvinna och en medelålders man. Drömroll för en aktris som vill ha något att bita i och som vill ta ut svängarna. Ca 1 tim 20 min

TRE KÖPSUGNA SYSTRAR
En helaftonspjäs om tre kulörta systrar i brunt, grönt och gredelint och en blå farbror. En bitvis fysisk komedi mot en allvarlig botten.

I GOTT CELLSKAP
En fars med skalpellvassa repliker om mycket stora och allvarliga ämnen som virvlar förbi. Inget är heligt, inget är skyddat, inga personer är helgjutet goda, alla är mycket mänskliga.

I STILLHET
Äger vi våra anförvanters död även om vi aldrig varit deras närmaste. En mycket drastisk komedi om dödligt allvarliga ämnen. Paradroller för en medelålders kvinna, en lika medelålders man samt en äldre kvinna. Bör egentligen spelas som enaktare för att bevara stämningen som en kopp pauskaffe och ett glas vitt annars kan spoliera.

Manus och information: 0705-780 790