Bröllopsfeber

Hand p arm low 3567BRÖLLOPSFEBER
eller Kärlek, sex och andra katastrofer

Jag skrev merparten av mellanpratet i form av monologer och dialoger samt ett par av sångtexterna till denna musikaliska föreställning.

MEDVERKANDE: Elin Kortesalmi och Johan Rudebeck som tillsammans valt sånger och satt samman ramarna för programmet.

Vid pianot satt Eric Skarby.

Föreställningens handling kan sammanfattas med  att ett par som träffas sista kvällen som singlar, ogifta och till synes fortfarande fria. Det är mycket som rör sig i deras huvuden: minnen från möten, tankar om framtiden, frågan om de verkligen har fattat rätt beslut. Är han den rätte, är hon den enda? Passar de ihop? Och vem ska välja över- eller underdelen av frukostfrallan?

Utspel low 3586

 

 

I mars 2010 var det dags igen för den lilla kabarén ”Kärlek , sex och andra katastrofer” att ta scenen på Reginateatern i Uppsala i besittning som lunchteater.

På Cornelisrummet på Mosebacke inleddes sedan en serie av föreställningar den i april 2010 och nu under titeln BRÖLLOPSFEBER.

Det är en musikalisk blandning av mer eller mindre kända sånger och nyskrivna monologer och dialoger som kommenterar parets vånda inför att ta steget in i äktenskapet. Publiken bjuds på tvära kast där de nyskrivna texterna ställs mot kända sånger som i sig blir talande kommentarer.

minus minus low 3565

I denna föreställning gör Elin Kortesalmi rollen som KVINNAN. Elin övertog helgen 12-13 februari 2010 den kvinnliga huvudrollen i ”Singin´in the rain” på Oscars. Hon hade normalt en annan roll, men var även sk understudy till Hanna Lindblad som deltog i Melodifestivalen. MANNEN i kabarén görs av Johan Rudebeck som är den verklige mångsysslaren med flera egna produktioner som alla baserar sig på musikaler.

Vid pianot fann man Eric Skarby som trollar fram toner till sånger av Povel Ramel, Hasse & Tage, Stephen Sondheim m fl.Plus minus low 3622

sedesamt low 3571

Foton: Henrik Valentin