Gs & Fs påtvingade möte

De två musikalartisterna hade en lysande karriär som Ginger & Fred på kryssningsbåtar, hotell, kabaréer längs Medelhavet och österut. De dansade och sjöng. Rosor i fång, applåder och glamour. Från att varit ett rent arbetsförhållande utvecklades och fördjupades dessutom relationen. Inte utan komplikationer. Sen gled de ifrån varandra. Jobbmässigt och privat. De fortsatta karriärerna blev inte heller som de önskade. Och kvar fanns de ljuva minnena av succéerna och av de varma känslorna.

När nu ett unikt och stort arbetstillfälle dyker upp blir ett möte oundvikligt. Ska de klara att få till ett fungerande samarbete? Kommer passionen de kände för varandra att blossa upp och komplicera livet? Förvandlas gnisslet dem emellan till stenar i dansskorna…

Idén till pjäsen kläcktes av Elin Kortesalmi och Victor Molino Sanchez och sedan skrev jag manus.

Föreställningen har efter premiären som soppteater på Helsingborgs Stadsteater spelats ett mycket stort antal gånger och det på teatrar som Västmanlands teater,och  Stockholms stadsteater/Klara Soppteater, Västerbottenteatern och Göteborgs stadsteater och inom ramen för Kultur i Vården genom bland annat landstingen i Stockholms län, Södermanlands län och Uppsala län.

Regi: Victor Molino Sanchez
I rollerna:
Elin Kortesalmi
Victor Molino Sanchez

Föreställningens hemsida: Ginger och Freds påtvingade möte