Till Skaraborgsrosens möte

Ritausma low 0117Söndagen den 17 april kl 14 ska jag ha bildföredraget ”I rosenrött jag drömmer” hos Skaraborgsrosen i Skövde. Skaraborgsrosen är en lokalgrupp inom Svenska Rosensällskapet. Det blir en kavalkad med möten med många olika rosor som på något sätt har haft eller har betydelse för mig. Favoriter som Ritausma här på bilden.

Kopplingar till min första diktsamling ROSENLÄNGTAN är ofrånkomliga även om boken är slutsåld. Men i romanen ÖDELAGD  finns det gott om exempel på huvudpersonen Helenas passion för trädgård och självklart för rosor. Och den nya boken OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA tar jag självklart också upp eftersom den innehåller kapitel som ”Modet att kasta en ros” och ”Kan man ha för många rosor?”. Rosen på den bokens omslag är American Pillar medan ÖDELAGD pryds av Constance Spry.