Nästan utsålt för G&F på Soppan

Kommentarer inaktiverade för Nästan utsålt för G&F på Soppan

Ginger o Fred- Elin och Victor lowIdag, onsdagen den 17 april, finns bara två (2)  udda platser kvar till ”Ginger och Freds påtvingade möte” på Klara Soppteater den 20 maj. Chansen finns kanske till några avbokade kring 24-25 april då bokade ska betalas. Till hösten dyker Elin Kortesalmi sedan upp i musikalen ”Chicago”. Och Victor har man kunnat se i ”West side story” på Nöjesteatern i Malmö i rollen som Bernardo.

Föreställningen är en av de allra största säljarna i maj, men så blir det bara en enda föreställning.

”G&F” innebär dessutom min återkomst till Stadsteatern och Klara Soppteater som dramatiker efter ett uppehåll på 10 år. I maj 2004 gavs efter 5 års spelningar den sista av ”Blombergs franska försök” med formidabla Pia Johansson och Mats Qviström. Föreställningen blev en skrattsuccé.

Blombergs001

RUT-avdrag i drastisk komedi

Kommentarer inaktiverade för RUT-avdrag i drastisk komedi

pengar low beskuren 116Min pjäs EN LIVAKTIG MAMMA blir allt mer aktuell. Diskussionerna om RUT- och ROT-avdragen hjälper till. Och i pjäsen har den 25-årige sonen Lilleman/Richard kommit fram till ett utmärkt sätt att tjäna pengar genom dessa avdrag.

Föräldrarna är i desperat behov av ökade inkomster. En felspekulation på bostadsmarknaden har försatt dem i en prekär situation. Att tvingas flytta hem till sin åldriga mamma är ingen drömsituation för en medelålders kvinna och hennes familj. Men om mamman avled skulle allt förändras i ett slag. Dock visar hon sig ganska livaktig.

Pressade av sina respektive livssituationer som är intimt sammankopplade, bollar de fyra sammanboende människorna anklagelser mot varandra och här finns många repliker med bett. Vissa paralleller kan dras till dialogen i min pjäs ”Blombergs franska försök”. Rumsligt fungerar pjäsen även på mindre scener eftersom ”En livaktig mamma” utspelar sig i ett och samma rum. Tre akter och beräknad speltid på 2,5 tim inkl paus.

Fyra tacksamma och utvecklingsbara roller:
Marianne Ohlsson, specialkostansvarig, 50+
Torsten Ohlsson, arbetslös industritekniker, 50+
Lilleman/Richard Ohlsson/Strömberg, 25, entreprenör
Mormor Sonja Strömberg, pensionär, 75+

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin