RUT-avdrag i drastisk komedi

pengar low beskuren 116Min pjäs EN LIVAKTIG MAMMA blir allt mer aktuell. Diskussionerna om RUT- och ROT-avdragen hjälper till. Och i pjäsen har den 25-årige sonen Lilleman/Richard kommit fram till ett utmärkt sätt att tjäna pengar genom dessa avdrag.

Föräldrarna är i desperat behov av ökade inkomster. En felspekulation på bostadsmarknaden har försatt dem i en prekär situation. Att tvingas flytta hem till sin åldriga mamma är ingen drömsituation för en medelålders kvinna och hennes familj. Men om mamman avled skulle allt förändras i ett slag. Dock visar hon sig ganska livaktig.

Pressade av sina respektive livssituationer som är intimt sammankopplade, bollar de fyra sammanboende människorna anklagelser mot varandra och här finns många repliker med bett. Vissa paralleller kan dras till dialogen i min pjäs ”Blombergs franska försök”. Rumsligt fungerar pjäsen även på mindre scener eftersom ”En livaktig mamma” utspelar sig i ett och samma rum. Tre akter och beräknad speltid på 2,5 tim inkl paus.

Fyra tacksamma och utvecklingsbara roller:
Marianne Ohlsson, specialkostansvarig, 50+
Torsten Ohlsson, arbetslös industritekniker, 50+
Lilleman/Richard Ohlsson/Strömberg, 25, entreprenör
Mormor Sonja Strömberg, pensionär, 75+


Posted

in

by