Tiden guldtand

Så här började det 1987. Fast staket/plank mot svepande ostliga vindar hade kommit på plats när denna höstbild togs. Mot väggen växte den känsliga rosen Dorothy Perkins. Mjöldagg är hennes specialitet att dra till sig. Om det har jag skrivit en hel del i nya boken ”Om lusten att trädgårdera”. Här är förklarande bilder.

Numera ser man inte mycket av huset genom de rumsavdelande buskage som finns. Och mot det finns ett underbart glashus och fönsterna på själva huset är bytta från femtaliga perspektiv till genuint spröjsade som är blåmålade.

 

Tiden och växtkraften har också gett oss en härlig sittplats strax till höger framför huset. Gullregnen gör skäl för namnet under några förtrollande veckor. Sen skuggigt skön.

 

Stensättningar, krukor, damm, buxbomsklot. Ja, allt är förändrat.

 

Om det ena exemplaret av Dorothy Perkins växer nu allra längst ner i trädgården. Och det andra exemplaret klättrar i ett äppelträd.

”Om lusten att trädgårdera” är en textbok med krönikor och korta essäer. Den finns hos alla nätbokhandlare och hos välsorterade bokhandlare som kan ta hem den. Boken finns också på en del bibliotek. Här finns bilder.


Posted

in

,

by