Aktuell turné om trädgård och ohälsa

Höstens föredrag handlar dels om trädgård med start i Lyckeby den 20 september och dels tbc och sanatorier genom det gestaltande bildföredraget ”Ohälsan tiger still” som jag först har på Dunkers kulturhus den 4 oktober.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMer om trädgård blir det hos både Åhus Föreläsningsförening den 16 nov och sedan Södra Ölands trädgårdsvänner den 3 december då jag även lägger in uppsluppet om julen med gröna kopplingar.

Framifrån low 0860

Med ”Ohälsan tiger still” gör jag en ovanligt utsträckt turné. Efter Dunkers Kulturhus i Helsingborg bär det av upp till Kulturhuset Väven i Umeå söndagen 8 oktober och dagen efter besöker jag Folkets Hus i Hällnäs genom ett arrangemang av den energiska föreningen Hällnäs Historia. Vid båda dessa besök blir det såklart extra fokus på det gigantiska Hällnäs sanatorium där t ex både Torgny Lindgren och Sara Lidman vårdades.

Sedan står Stockholm i tur den 11 oktober och där på ABF Sveavägen. Då blir det lite extra om dels landets största sanatorium Söderby och dels den s k Friluftsskolan på Engelbrekts Folkskolas översta våningar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Posted

in

by

Tags: