Vårens sista ”Ohälsan tiger still”

IMG_3294Den som besöker f d Kronprinsessan Victorias Kustsanatorium (KVK) i Vejbystrand möter ett sjukhusområde i stor förändring. Enbart den tidigare huvudbyggnaden finns kvar och ett litet hus. Övriga byggnader är rivna och ersatta med flerfamiljshus som tar vara på den magnifika utsikten över Skälderviken. Museet_3293 lowDen lilla byggnaden inrymmer idag KVS-museet som en skara entusiaster driver. Sanatoriet har en synnerligen intressant historia som till vissa delar finns återgiven i bland annat museets minnesbok ”Livet gick vidare”.

Bokframsida sned_3883

 

 

Det gestaltande bildfördraget äger rum hos Föreläsningsföreningen i Munka Ljungby. Plats: Munka Folkhögskolas bibliotek. Tid: 31 mars kl 19.00.

Affisch Munka Ljungby


Posted

in

by

Tags: