Tranås nästa

Affisch TranåsfDet ska bli väldigt roligt och intressant att besöka Tranås och då sätta Romanäs sanatorium lite i extra i fokus. Jag har ju med några av Olof Lagercrantz dagboksanteckningar från hans tid som patient där. Sedan spelar jag upp en gripande inläsning av Harriet Löwenhjelms kända dikt ”Tag mig” som Beatrice Järås gjort. Denna konstnär och poet skrev dikten strax innan hon dog.

Responsen från åhörarna är fantastisk genom att många många människor bär på berättelser om anförvanter som på något sätt berördes av folksjukdomen tbc. Jag framför berättelser som inte lämnar någon oberörd.

Efter Tranås följer biblioteket i Hultsfred den 1 mars, Senioruniversitetet i Kalmar den 8 mars, Medicinhistoriska sällskapet i Lund den 14 mars och Föreläsningsföreningen i Munka Ljungby den 31 mars.

IMG_2974


Posted

in

by

Tags: