Om Målilla sanatorium i Hultsfred

Framifrån snö_4689När man närmar sig Målilla sanatorium förstår man verkligen att det kallades ”Slottet i skogen”. Som flera andra sanatorier byggdes detta i skogsterräng och på lite behörigt avstånd från orten, men ändå på räckhåll för alla som fick arbete där.

Efter tiden som sanatorium blev det till slut hotell och restaurang men är nu ett boende för asylsökande. Men en grupp tappra och flitiga entusiaster driver Målilla Sanatoriums Museum på översta våningen. Oerhört innehållsrikt och intressant. En kulturgärning att rädda alla dessa föremål och berättelserna runt ikring.

IMG_4618Det gestaltande bildföredraget ”Ohälsan tiger still” eller ”I en sal på lasarettet” på kulturhuset Valhall i Hultsfred den 1 mars sätter in Målilla sanatorium i sitt sammanhang.

Affisch Hultsfred


Posted

in

by

Tags: