Minnesprogram 5 maj på teatern

Flyer Ljusen tändes 11-30Nu den 5 maj är det 70 år sedan Danmark befriades efter Andra Världskriget  invasion. På kvällen den 4 maj stod det klart att de tyska trupperna skulle kapitulera och på morgonen den 5 maj blev det officiellt. Detta firades såklart stort i Danmark men även i Sverige genom alla de danskar som av olika anledningar flytt över till vårt land. I Helsingborg vandrade ett fackeltåg genom staden ut till Viadukten där ett stort bål tändes som en hälsning till danskarna som nu äntligen kunde kasta ut sina mörkläggningsgardiner. Därför kallar jag mitt gestaltande föredrag: ”När ljusen åter tändes på andra sidan sundet”.

På Helsingborgs stadsteaters foajéscen kommer minnesprogrammet att hållas med insläpp kl 12 då restaurangen startar serveringen av ”Två röa och en grön”, det vill säga två röda danska korvar och en Tuborg Hof.

Det är fri entré till minnesprogrammet, som enligt planerna ska inledas av kommunfullmäktiges ordförande Mats Sander, men man bör boka i biljettkassan eftersom det är begränsat antal platser.


Posted

in

by

Tags: