Julboken ”Kvalstret…” till lågpris

Kvalstret low 159Nu när vi går in i jultid är boken ”Kvalstret i granen och andra julberättelser” en perfekt bok att läsa själv, att ge bort och inte minst använda som högläsning – och sång.

Boken finns hos några få välsorterade bokhandlare men framförallt till priser kring 60 kr (!!!) på Internet  (länkar:) Adlibris, Bokus och Cdon.

Boken är härligt formgiven av Tintin Blackwell som även svarar för de kongeniala illustrationerna. Boken som är inbunden med hårda pärmar har ett behändigt format. Den innehåller som sig bör 24 kåserier/berättelser/sånger; rena adventskalendern med andra ord.

Här finns en betraktelse av tomtens skrupelfria utnyttjade av den skadade renen Rudolf. Du kan läsa om vad Josef kände när hans oskuldsfulla trolovade plötsligt visade sig vara gravid och det genom en bebådelse. Hur godtrogen får man vara frågar han sig. Och hur är det att få en enorm, traditionsfylld azalea av sin svärmor när man saknar gröna fingrar? Tips på anpassad julmotion med hjälp av rökt ål finns såklart också. Och så Staffansvisan i moderniserad version.

Flera av bokens texter låg till grund för julkabaréerna 2011 och 2012 på Helsingborgs stadsteater som jag nu i anpassad form gör som one man show ”Den bästa av jular” den 20 och 21 december kl 15 på lilla kulturhuset SubRosa på Råå.Flyer-affisch skärm_Sida_1Flyer-affisch skärm_Sida_2