Start för LJUS I OKTOBERMÖRKER

Henrik Valenti n vid minnessten low270Nu har det officiella startskottet avlossats för den musikaliska berättarteatern och föreställningen ”Ljus i oktobermörker”. Den kommer att ges i Teatersalen på Dunkers Kulturhus med start 2 oktober 2013 vilket är på dagen 70 år efter det att de första danska judiska flyktingarna kom till Helsingborgstrakten.

Inledningsvis riktas ett upprop till personer som själva varit vittne eller har hört berättelser om mottagandet av dessa tusentals av flyktingar som kom inom loppet av oktober 1943.

Genom Helsingborgs Dagblad, Radio Malmöhus, Lokaltidningen i Helsingborg och andra typer av media riktas riktar jag denna efterlysning av berättelser. Vad kan då vara bättre ställe att posera för en bild än framför den minnessten som står utanför rådhuset i Helsingborg.

Henrik Valentin  vid minnessten beskur low 282Ansvarig från Dunkers Kulturhus sida är utställningspedagogen Anja Petersen. Hon svarar även för uppläggning av ett kommande specialprogram om flykt som vänder sig till skolungdom.

Anja Petersen, Dun kers low 305


Posted

in

,

by