Julkabaré i Helsingborg

Gran nyfotad005 bearb lowIllustration Carl E Blomberg

Med stöd av Helsingborgs Stadsteater sätter Comedie Compagniet upp julkabarén ”Ingen tid för julefrid”. Ett avtal har träffats i dagarna efter mycket trevliga diskussioner. Det är också klart att Helsingborgs Kulturnämnd stöder uppsättningen.

Biljetterna är släppta. Säljs genom teatern och Ticnet.

Uppmärksammat av Helsingborgs Dagblad som genom rabattsystemet HDpasset dessutom lyfter fram arrangemanget.

Premiär lördagen den 3 december kl 15 på teaterns Foajéscen.

På scenen medverkar en kvartett som samarbetat tidigare i olika konstellationer.

Beatrice Järås har gjort det mesta på teaterscener över hela landet; allt från oskuldsfull flicka till tarvlig värdshusvärdinna (Les Miserables på China) och primadonna i Arlövsrevyn. Helsingborgs teaterpublik har sett henne gestalta flera olika sjömans-hustrur i ”Hustrur vid havet”. På Foajéscenen har hon gästspelat tillsammans med Monica Forsberg i deras uppskattade föreställning ”Rynkkräm & 100 par skor”. Beatrice samarbetade med Elin i ”42nd Street” i Malmö.

Elin J Kortesalmi är en mångsidig musikalartist. Senast har hon varit regiassistent på Dramaten i ”Två herrars tjänare”. Elin hade en framträdande roll i ”A chorus line” på Göteborgs Operan och gjorde huvudrollen i ”Singin´in the rain” på Oscars när Hanna Lindblad  deltog i melodifestivalen. På Helsingborgs Stadsteater har hon varit med i musikal samt succékabarén ”Sundsutsikt sökes”.

I ”Sundsutsikt” deltog även Johan Ohlsson som medverkande och musiker samt kompositör. Denne helsingborgsfödde dragspelare och pianist ingår bland annat i malmöorkestern Östblocket. Han har medverkat som teatermusiker i olika uppsättningar på Malmö Opera.

Själv låg jag som författare bakom ”Sundsutsikt sökes” och medverkade dessutom i den uppsättningen som regisserades av Birgit Carlstén. Med Beatrice Järås samarbetade jag i pjäsen och föreställningen  ”Hustrur vid havet” som i Helsingborg spelades ute på Parapeten i H55-paviljongen. På Dunkers Kulturhus spelades min skruvade komedi ”Pärlplattan” även den i regi av Birgit Carlstén. På Sofiero Slott och på Fredriksdals Museer och Trädgårdar har jag gjort flera stora installationer, senast sommaren 2011 med ”Rosenkrockeet” framför herrgården på Fredriksdal.

Kabarén ”Ingen tid för julefrid” ges åtta gånger på Helsingborgs Stadsteaters Foajéscen med start lördagen den 3 december kl 15. Föreställningar kommer även att spelas på andra orter. Biljetter till föreställningarna i Helsingborg bokas genom stadsteatern. I biljettpriset ingår min bok ”Kvalstret i granen och andra julberättelser”. En del av texterna i boken kommer att livfullt framföras i kabarén, bl a den dramatiska titelberättelsen.