Trädgårdera i radion

Trädgårdera mot blomkruka low _0394

Skärtorsdagen den 21 april vid 17.15-17.30-tiden gör jag tillsammans med Marie Sandgren, redaktör vid Radio Kristianstad, en lustfylld promenad i trädgård på Österlen. I de inledande kapitlen i min nya bok OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA beskriver jag den ganska komiska tillkomsten av trädgården på Österlen vilket blir utgångspunkten för vårt samtal om det grönas betydelse för kropp och själ. 

Några av de lite tillspetsade kapitlen som ”Fula blommor och vackra ogräs”, ”Kan man ha för många rosor”, ”Den sista trädgården” blir säkerligen också föremål för upprymda kommentarer. Jag håller tummarna för att någon av koltrastarna i trädgården vill ta på sig uppgiften att illustrera det bästa vårljudet av alla med sin sång och bli ett levande inslag till kapitlet ”Ljud och oljud”.

Troligen kommer vi även in på min relations- och trädgårdsroman ÖDELAGD (länk till specialhemsidan). Det faller sig nog naturligt när man pratar om passion och engagemang för odlande, för trädgårdering.

Radio Kristianstad sänder på frekvenserna 102,7 (Österlen), 102,6 (Båstad-trakten) och 103,6 nordvästra Skåne. Att kunna lyssna på detta och andra radioinslag både simultant och efteråt via datorn oavsett var man befinner sig i världen är en fantastisk tjänst.

Den nya boken, liksom romanen Ödelagd finns hos välsorterade bokhandlare och via internetbokhandlare som Adlibris och Bokus (länkar).

Penseer 3651


Posted

in

by