Säg NO till GÄSS

Dekal NO till GÄSSlowNu kommer det flygande plågoriset. I plogformade invasioner sätter de näbbarna mot parker och planteringar så snart snön smält undan, vilket den nu gjort i Malmö. Sen blir det ett evigt skrikande och skränande, trumpetande och väsande. Grå och vitkindade har gässen förvandlats från ett trevligt och pittoreskt inslag till en plåga. Gräset går in i ena änden och ut kommer bajs som de placerar på gräsmattor och gångstigar. Man kryssar mellan väsande näbbar och avföring. Och när hundarna satt sina tassar i detta slickar de sig sedan rena. Skulle några av gässen vara smittade med salmonella är det stor risk att husses och mattes lilla Pyttan och Plutten också drabbas.

Så mitt fältrop och uppmaning till alla som kan och förmår påverka de styrande och ställande på gatukontor och parkförvaltningar:

Säg NO till GÄSS

Skjut sedan av och pricka fridstörarnas ägg när dom är lagda. Decimera beståndet till en acceptabel nivå.

Glöm sedan inte att de är ätliga. En avlivad så kallad vildgås plockar man inte utan gör ett snitt längs bröstbenet och flår den sedan men bara så mycket att man kan skära ut bröstfiléerna. Rata resten. Detta är såklart förbjudet, men det kan ju vara bra att veta hur det skulle kunna gå till att skaffa råvaror till knaperstekt gåsbröst.  Om man skulle hamna i en nödsituation som i TV-serien Lost.

Flygande gäss low


Posted

in

by