Om lusten att trädgårdera

Omslag Trädgårdera lowSå lyder titeln på den bok som kommer ut i slutet av mars.

Det är en bok jag länge velat skriva för alla älskare av livet i trädgården. Innehållet består av krönikor, essäer  och kåserier – kalla dem vad du vill. Det är alltså en textbok. Det är bara på omslagets fram- och baksida som ett par av mina bilder finns. De flesta trädgårdsböcker innehåller många och vackra foton. Här ska läsarna själva få måla upp sina inre bilder vid läsningen. Romanen Ödelagd inbjöd också till sådant skapande eller ska jag säga medskapande.

Begreppet ”trädgårdera” och ”trädgårdering” lanserade jag i Femina för åtskilliga år sedan då Christel Kvant var redaktör för trädgårdsmaterialet. Ett kapitel i den nya boken uppehåller sig därför kring detta intressanta språkbruk.

”Om lusten att trädgårdera” kommer att finnas hos välsorterade bokhandlare, på Internet samt på Fonem Förlags egen hemsida och där i webshopen.

måndag / 110117

2 kommentarer to “Om lusten att trädgårdera”

  1. Ischias Krook skriver:

    Bäste herr trädgårdare. Med spänning ser jag fram emot denna trädgårderingsbok. Länge har jag funderat på varför man ser trädgårdsskötsel som ett arbete. Lätt swischar man räfsan, kvickt gräver man metersstora hål för äppelplantering, för att inte tala om kirschkålen som är ett sant nöje att försöka utrota. Så kavla upp ärmarna, krök på ryggarna och hugg i!
    Mvh Chiropraktikern (öppettider dygnet runt)

  2. Petra Boeldicke skriver:

    Hej, det var kul att träffas på trädgårdsmässan i lördags. Jag ”trädgårderade” hela gårdagen, vilket roligt uttryck, på tyska säger vi ”garteln”.
    Nu ska jag se var jag kan få tag i boken Ödelagd. Gröna hälsningar, Petra B.

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin