Henrik Valentin i tysk pocket

Efter förra årets framgångar med den tyska antologin ”Elche unterm Weihnachtsbaum” (länk) med nordiska berättare, kommer boken nu ut i en pocketutgåva. Två av berättelserna ur min julbok ”Kvalstret i granen och andra julberättelser” ingår. Översättarna Ebba D Drolshagen (länk) och Regine Elsässer (länk) har svarat för urval och översättningar.  Mina två berättelser som utvalts ut är ”Krympande jul” och ”Rudolf med frusna mulen”.

Vid min sida har jag en hel rad mycket namnkunniga författare medverkar: Ingmar Bergman, Selma Lagerlöf, Tove Jansson, Marie Hermanson, Klas Östergren, HC Andersen, Linn Ullmann vilket är mycket smickrande.

Både den inbundna boken och den nya i pocket kan man även här i Sverige köpa via Adlibris (länk). Boken är en perfekt present/julklapp till tysktalande vänner.

Pressestimmen:

»Wunderbar!«
Bild der Frau

»›Elche unterm Weihnachtsbaum‹ lädt zu einer literarisch-kulinarischen Entdeckungsreise ein und eignet sich hervorragend für gemütliche adventliche Schmökerabende.«
Westfalenpost