Kalmar Stadsbibliotek

Måndagen den 18 oktober kl 15 är det dags att änta caféscen på biblioteket (Tullslätten) (länk).  Där ska jag berätta om mitt skrivande med betoning på romanen Ödelagd. Men fenomenet med att jag trots min tidvis misslyckade skolgång och dåliga betyg ändå försörjt mig som skribent hela livet ska jag också beröra. Sex böcker och ett antal pjäser och kabaréer är ett skapligt facit. Och ett underbetyg åt en skola som tror att elever aldrig kan förändras och som p0å grund av lathet inte anstränger sig att lyfta intresse och engagemang. Bland annat därför är huvudpersonen i min roman Ödelagd en hängiven och elevfokuserad lärare i svenska och engelska.

Besökarna på måndag tar jag även med på en guidad rundvandring på romanen Ödelagds hemsida.

Dessutom kommer jag att berätta om min starka relation till Kalmar och Revsudden genom min släkt STRÜMPEL som har många färgstarka företrädare och en intressant historia. Min morfar var rådmannen August Strümpel, verksam i Kalmar långt upp i åren. Han far, Heinrich Strümpel, var kofferikapten från tyska Rügen som kom till Kalmar och gifte sig med dottern till sin kusin Christoffer Parrow. Mamma Ingegerd finns på ett bedårande foto representerad i Kalmar Länsmuseums samlingar (länk). Barnvagnen lär vara utställd i museet.HV föreläser Ödelagd low low 3533 

Bild från Nordiska Trädgårdar 2010 i Älvsjö


Posted

in

by

Tags: