Att uppskatta beröm

Blygsamhet low_0073

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blygsamhet anses vara en dygd.

 

Ödmjukhet är ett modeord. Alla nytillsatta VD-ar och upphöjda politiker känner denna smickrande ödmjukhet inför sina nya uppgifter. Pyttsan! De sväller av stolthet men försöker att avslöja sina framgångar lite lagom diskret i alla sammanhang. Utom Björn Ranelid som till och med har en bil med registreringskylten RANELID. Så ska en slipsten dras.

Jag kan inte visa falsk blygsamhet över den uppskattning som min roman ÖDELAGD möter i olika sammanhang. Jag blir glad och stolt över att andra människor uppskattar det jag skrivit. Nu har även flera lärare hittat boken som kallats lärarroman. Mats Olssons underhållande och tänkvärda blogg  (länk) har en stimulerande kommentar/recension med den utgångspunkten.


Posted

in

by