Trädgårdsbesök på Österlen

Efter kyla i all oändlighet kom värmen. Med besked. Den digitala termometern fick glädjefnatt. Och på två dagar slog gullregnet ut. Och då var det humlornas tur att sätt full fart.

Humla i gullregn low 3868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Över sittplatsen ”Mellan” böjer sig fyra gullregnsträd. Till lunch under detta gyllene och surrande tak blev det kassler med parmesan hyvlad över sparris från Sparrisgården i Skillinge. Bara kokta ett par minuter. Några droppar av den sanslöst goda Manaki gold olivoljan fullbordade anrättningen. Man ska inte uppmuntra till alkoholintag till lunch, men ett glas svalt Alsacevin satt inte fel.

Sparris low 3857

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den gångna tidens fuktiga och svala väder har det goda med sig att marken inte torkat ut. Nu blommar bland annat ramslöken bland hosta och lungört. En del ramslök ska testas i pesto, något som Tareq Taylor lagat i Trädgårdsfredag förra säsongen.

Vitagröna blad low 3885

 

Naturligtvis tog jag ännu en tur till Åbergs Trädgård i Ystad. Fika med kardemummabulle hos Lena Drameus Åberg i Caféet. Sen var jag stärkt för att stå emot alla ”vill ha, vill ha, måste ha”. Men det blev en hel del i alla fall. Som vanligt.

Åbergskassar low 3839

Och några luckor i rabatterna kunde fyllas upp lagom till att den entusiastiska och kunniga Gunnel Carlson dök upp med buss från Åkrabergs resor med hela 50 trädgårdsentusiaster från Halland. Ett kul och stimulerande besök. Just den typen av inspirationsresa som jag låtit huvudpersonen Helena göra i min roman Ödelagd.

Och på nationaldagen kom en annan och  mindre grupp. Solen sken uppifrån det höga och från dessa glada besökare.

Livet är bra skönt i alla fall. Och då glömmer man liljebaggar, kirskål och en massa annat oväsentligt.


Posted

in

by

Comments

3 svar till “Trädgårdsbesök på Österlen”

 1. Maria Berg Avatar

  Visst är det underbart att bara få njuta av moder natur. Nyskördad sparris och sedan lite hembakat och man kan shoppa loss.
  Så himla roligt när man varit på ett ställe och sedan läser om det.
  Tack för att vi fick komma, kände nästan för att gå lite vilse i din trädgård hade kunnat stannar där flera dagar.
  Nävan står här och väntar på er,
  Maria Berg

 2. Maria Palmqvist Avatar

  Tack för en helt underbar avslutning på vår trädgårdsresa på Österlen. Ert hjärtliga mottagande och engagemang gör att jag kommer vara varm i hjärtat länge efter detta besöket och jag fick mig ett gott skratt när jag kom hem och började läsa dina Trädgårdsfabler, underbart och genialiskt. Tack ännu en gång och jag önskar er båda en underbar sommar.
  Maria P – ”Maloppa”

 3. henrik Avatar
  henrik

  Tack för positiv respons. Roligt att visa sin odlar- och skrivmöda för människor som uppskattar vad man gör.
  Henrik