Ny komedi

Det är alltid lika konstigt att bli klar med en pjäs. Och nu är jag där igen. En komedi om än aldrig så allvarlig i botten och med svarta kanter. EN LIVAKTIG MAMMA är titeln. Ett komiskt familjedrama med mamma Marianne, pappa Torsten, den 25 årige sonen Lilleman och mormodern Sonja.

Alla ska samsas om ytan i mormoderns från början minimalistiskt inredda och inte alltför rymliga hus hus. För satsningen på en exklusiv bostadsrätt gick åt skogen för makarna när räntorna steg och Torsten blev av med jobbet. Och finns det något försmädligare än att köpa dyrt och tvingas sälja billigt för att sedan sitta med en del lån kvar och ingen bostad som tillgång. Mycket längre kan näsorna inte bli. Och med vilka pengar ska räntorna betalas? Kan tonen mellan de involverade bli annat än uppskruvad. Och det gör sig på scen. Komiken dallrar.

 

Exteriör low beskur moln 1618

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upplägget är hämtat direkt ur verkligheten. Men en komedi? Jo, för det är en dynamisk dialog och drastiska situationer som driver handlingen. Inte minst när Torsten fylls av tankar på att det bästa vore om hans svärmor fick en ny bostad six feet under.

Fyra tacksamma roller, mycket komiskt munhuggande och flera oneliners. En pjäs som är tänkt att engagera en publik under 2,5 tim inkl paus. Se även under fliken Dramatik.


Posted

in

by