Dags krama sitt grekiska olivträd

Efter att ha adopterat ett olivträd i en lund på Peleponnesos är det dags för en resa ner till skyddslingen. Manaki Gold heter en ljuvlig, kallpressad, verkligt jungfrulig olja från en alldeles speciell samling träd där träd nr 7 ligger Kalle varmt om hjärtat. Nu ska det besökas i påskveckan och den troligtvis 250 åriga, skrovliga stammen blir omfamnad och kramad.Manaki001

Flyg till Aten, sen hyrbil förbi Korint och ner till byn/staden Ermioni nere i en skyddad bukt. Där ovanför på en höjd ligger olivlunden med svindlande utsikt. När momentet med den fysiska kontakten är avklarad, blir det sightseeing några dagar.

Visserligen är det nu snöfritt här i södra delen av Sverige, men lite försommarvärme på ännu mer sydliga breddgrader sitter inte fel…

Henrik