Kärlek, sex och andra katastrofer på scen igen

Den 3 mars är det dags igen för den lilla kabarén ”Kärlek , sex och andra katastrofer” att ta scenen på Reginateatern i Uppsala i besittning som lunchteater. Det är en musikalisk blandning av mer eller mindre kända sånger och nyskrivna monologer och dialoger som jag har skrivit merparten av – inklusive ett par sångtexter. I denna lunchföreställning gör Elin Johansson-Kortesalmi rollen som KVINNAN. Elin övertog helgen 12-13 februari den kvinnliga huvudrollen i ”Singin´in the rain” på Oscars. Hon har normalt en annan roll, men är även sk understudy till Hanna Lindblad som deltog i Melodifestivalen. MANNEN i kabarén görs av Johan Rudebeck som är den verklige mångsysslaren med flera egna produktioner som alla baserar sig på musikaler. Vid pianot finner man Eric Skarby som trollar fram toner till sånger av Povel Ramel, Hasse & Tage, Stephen Sondheim m fl.

Föreställningens ramhandling är att ett par träffas sista kvällen som singlar, ogifta och till synes fortfarande fria. Det är mycket som rör sig i deras huvuden: minnen från möten, tankar om framtiden, frågan om de verkligen har fattat rätt beslut. Är han den rätte, är hon den rätta? Passar de ihop?

Kärlek 2 beskur

Kärlek 1 beskur

Kärlek 3 beskur

 

Åter till Mosebacke
Efter Uppsala är det stockholmarnas tur att åter möta detta kärleksfulla gnabb. Föreställningen ges på Mosebacke i Cornelisrummet, fyra torsdagar i april med start 8 april (+ 15, 22, 29). Alla dagarna kl 19.00.

 

Sundsutsikt
Elin och jag har samarbetat en gång på scen i den framgångsrika kabarén ”Sundsutsikt sökes” på Helsingborgs stadsteater där Birgit Carlstén medverkade och regisserade. BoBo Eriksson ingick också i ensemblen och musikern Johan Ohlsson skrev musik och var medverkande musiker. Förutom att jag stod på scenen svarade jag för textmaterialet och var producent. Trettio utsålda hus under en period som förlängdes gång på gång. Sedan var vi tvungna att lägga ner eftersom andra jobb väntade på ensemblen.
Läs mer om Sundsutsikt under Dramatik, Uppförda pjäser.