Trädgårdsroman och julboken Kvalstret

Det tillhör inte vårt svenska nationaldrag att tala i egen sak. Lite suspekt. Och högmod går före fall. Samtidigt är det så att den som inte provat att ta ut sina svängar får aldrig veta vad han eller hon går för. Att utmana sina gränser och det till priset av en fjärilkoloni i magen kan vara mycket givande.

Därför har jag gett ut min debutroman ÖDELAGD på eget förlag liksom jul- och presentboken KVALSTRET I GRANEN och andra julberättelser. Att vara en debutant på 52 år (som jag varit ända sedan jag fyllde 55) är inget som något etablerat förlag tycker är en pluspoäng. Glada tillrop från trädgårdsentusiaster får mig att sträcka på ryggen. Trots att romanen handlar om det värsta tänkbara: att förlora sin trädgård. Och julboken Kvalstret i granen är nog den optimala julklappen till ungdomar liksom äldre. Skratta och dra på smilbanden vill vi alla, inte minst när det gäller alla egendomliga företeelser kring julen.

ÖDELAGD har i marknadsföringen kallats ”den första trädgårdsromanen” och visst är den det. Men kanske även den första ”lärarromanen” med en huvudperson som är lärare i svenska och engelska för åk 7-9 i grundskolan och som faktiskt trivs med sitt jobb. Helena jobbar i takt med vad som förväntas av ett proffs 2009.

Henrik


Posted

in

,

by