Trädgårdsföredrag om lust

HV med Felicité Parmentier low 5837Julfirandet är inte slut innan det är dags för mig att lämna tankarna på kabarén ”Ingen tid för julefrid” på Helsingborgs Stadsteater och börja frossa i allt det sköna som hör trädgårdslivet till.

Onsdagen den 11 januari kl 19 är det dags för årets första trädgårdsföredrag som äger rum på Stadsbiblioteket i Helsingborg. Arrangör är Helsingborgs Trädgårdsförening.

Dagens ämne är ”Från äppelodling till dammträdgård” som handlar mycket om den egna trädgården på Österlen. Självklart kommer den senaste boken ”Om lusten att trädgårdera” bli en referens eftersom den handlar en hel del om just denna trädgårds tillkomst.

Så här skriver Helsingborgs Trädgårdsförening i sitt program:

”Författaren Henrik Valentin visar och berättar i bild och ord hur en bit skånsk, besprutad äppelodling stegvis förvandlas till en prunkande oas. En riktig cottage garden med snirklande gångar, gröna och lummiga rum, skyddande häckar, en rejäl näckrosdamm som fyllts av intressanta växter. Den anlagda ruinen St Vitolfs källa skänker ytterligare dramatik och skönhet åt trädgården. Trädgården besöks varje år av flera trädgårdsföreningar och är omskriven i olika trädgårdstidningar. Delar av förvandlingen har Henrik beskrivit i sin bok ”Om lusten att trädgårdera”.

Hbg trädgårdsförening 11 jan001