RL low 2250

Tidigare titlar

Debuten skedde genom diktsamlingen ROSENLÄNGTAN som inte är någon vanlig diktsamling. Boken speglar passionen i det som engelsmännen kallar ”gardening” och som jag menar borde införas i svenskan som ”trädgårdering”. Dikterna är näst intill kåserande och humoristiskt jordnära, eftertänksamma eller rakt på sak. Eller klurigt luriga. Läsexempel finns under fliken Månadens dikt. Sveriges Radio valde en av texterna till Dagens dikt hösten 2009. Diktsamlingen kan finnas på antikvariat. Bokbörsen är en bra sökmotor.

Novellsamlingen TRÄDGÅRDSFABLER FÖR ASFALTMÄTTA ger röster åt bland annat pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickrot och en förälskad ädelcypress.

Här har jag tryckt örat tätt intill mark, klorofyll, stänglar och blomknoppar. Och lyssnat intensivt. Med nedtecknade vittnesmål om det dramatiska livet i prunkande täppor, på doftande ängar och soliga fönsterbräden är spaden satt i en ännu ogrävd typ av läsning, nämligen Trädgårdsfabler. Precis som med klassiska fabler inser du snabbt att berättelserna visar upp svindlande likheter med ditt eget och andras liv. Novellsamlingen brukar finnas på antikvariat. Bokbörsen är en bra sökmotor.

I krönikesamlingen TICK, TACK, TIDEN GÅR har jag försökt att med glimten i ögat och drastiska formuleringar hjälpa oss att ha överseende med tidens snabba gång och årets omtumlande växlingar. Kåserierna har ursprungligen roat lyssnarna till Radio Kristianstads program Kaskad. De kom sedan efter önskemål i tryck. Varje månads betraktelse inleds med en illustration av Carl E Blomberg. Boken är slut på förlaget men har ersatts i form av den utvidgade versionen ”Tick tack tiden består”.

K&K low 2253Diktsamlingen KÖTT & KÄTTJA – dikter att nyttja i hungrigt och sorgset väder samt mellan övergivna lakan

Pösiga veck och valkar är några av de skrämmande fenomen som vi betraktar med bestörtning i spegelglaset. Hur, när och varför?

Den sinnliga glädjen som flammar upp då två trängtande möts, det bittra i att bli ratad liksom vemodet i tidens obevekliga flykt är annat som jag försökt skildra med inlevelse och på ett jordnära sätt. Ofta med en rejäl dos drastisk humor vilket är ovanligt i poetiska sammanhang. Flera av dikterna var med i föreställningen ”Det kallas visst kärlek” som jag gjorde tillsammans med skådespelaren Beatrice Järås. Diktsamlingen brukar finnas på Bokbörsen.Bea o Henrik low 721

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin