Bröllopsfeber som shoppingteater

Kommentarer inaktiverade för Bröllopsfeber som shoppingteater

bröllopsfaber_affisch_Damtidning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I november kommer den musikaliska föreställningen BRÖLLOPSFEBER upp igen i Stockholm. Senast var det på Mosebacke, nu blir det i en helt ny och oprövad form: Shoppingteater. Ensemblen med Elin Johansson Kortesalmi, Johan Rudebeck och Eric Skarby tar sig ton och ord i en butik med scen. Komisk, finstämd, välljudande, underhållande, tankeväckande är bland de omdömen som publiken lämnat efter de tidigare föreställningarna.  Min egen insats består av merparten av mellantexterna som ett par sångtexter som fordrar ett vässat öra.

Föreställningen kan abonneras som privat underhållning, t ex vid ett bröllop (så gjordes den 12 juni).

Henrik

Bröllopskopp low 3908Johan Rudebeck och Elin Johansson-Kortesalmi i föreställningen Bröllopsfeber där även musikern Eric Skarby medverkar.

Det ligger något oerhört komiskt att en gymägare från Ockelbo ska gifta sig med en tjej vars ursprungligen vanliga, tyska mamma var guide och värdinna vid ett OS. Och genom dessa bröllop blir alla väldigt kungliga och ska tilltalas Ers Kungliga Höghet och Ers Majestät av oss i allmogen. Trots att den förste svenske Bernadotten också var en man av folket. Fast det franska och därmed lite extra fin. Och krigsherre åt Napoleon var han.

Men kanske behöver vi i Sverige pigga upp oss med lite tillskapad glamor. Putsa juvelerna. Frossa i minnestallrikar, koppar, servetter. Vi har visserligen Skansen på synhåll från Kungliga Slottet men det är ju inte lika  glamoröst med sälar och soldattorp.

bröllopskartong low 3914

Att folk gifter sig är bra, inte minst när det nu är fritt fram för samkönat. Det reglerar det juridiska till en början. Och sen kan ett bröllop bli en fin och minnesvärd händelse och fest. Även för allmogen. I stället för att bli rodd i en kungaslup kan man ta sig en tur i en optimistjolle – det passar bättre med tanke på de prövningar som väntar i alla förhållanden.

Föreställningen Bröllopsfeber (länk) där jag medverkat med en del dialog och sångtexter gjorde under våren en ny och uppskattad tid på bl a Mosebacke. Förhoppningsvis kommer den tillbaka någonstans. Den är även framförd på en privat bröllopsfest  (!!) och blev mycket uppskattad.

Henrik
som byter tåg i Hässleholm just när mannen av folket säger JA (länk till dikten TAGANDE) till kvinnan av börd.

Bröllopsfeber på Mosebacke

Kommentarer inaktiverade för Bröllopsfeber på Mosebacke

bröllopsfaber_affisch_Damtidning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hela landet sjuder av bröllopsfeber och vigslarna står som spön i backen med höjdpunkten den 19 juni. Vad är då naturligare än att detta speglas på teatern. Den lilla föreställningen ”Kärlek, sex och andra katastrofer” handlar om kvällen före bröllopet och nu har den bytt namn till just Bröllopsfeber.

Elin Johansson-Kortesalmi och Johan Rudebeck spelar paret vars tankar far hit och dit inför det stora steget. Eric Skarby sitter vid pianot och trollar fram toner av Povel Ramel, Stephen Sondheim och många andra storheter.

Jag svarar för merparten av texterna i form av dialoger och monologer mellan sånginslagen.

Två torsdagar finns kvar på Mosebacke nu i april: 22 och 29 kl 19. Biljetter via www.mosebacke.se eller 08-556 098 90. En abonnerad föreställning kommer även ges i Malmö 12 juni.

Kärlek, sex och andra katastrofer på scen igen

Kommentarer inaktiverade för Kärlek, sex och andra katastrofer på scen igen

Den 3 mars är det dags igen för den lilla kabarén ”Kärlek , sex och andra katastrofer” att ta scenen på Reginateatern i Uppsala i besittning som lunchteater. Det är en musikalisk blandning av mer eller mindre kända sånger och nyskrivna monologer och dialoger som jag har skrivit merparten av – inklusive ett par sångtexter. I denna lunchföreställning gör Elin Johansson-Kortesalmi rollen som KVINNAN. Elin övertog helgen 12-13 februari den kvinnliga huvudrollen i ”Singin´in the rain” på Oscars. Hon har normalt en annan roll, men är även sk understudy till Hanna Lindblad som deltog i Melodifestivalen. MANNEN i kabarén görs av Johan Rudebeck som är den verklige mångsysslaren med flera egna produktioner som alla baserar sig på musikaler. Vid pianot finner man Eric Skarby som trollar fram toner till sånger av Povel Ramel, Hasse & Tage, Stephen Sondheim m fl.

Föreställningens ramhandling är att ett par träffas sista kvällen som singlar, ogifta och till synes fortfarande fria. Det är mycket som rör sig i deras huvuden: minnen från möten, tankar om framtiden, frågan om de verkligen har fattat rätt beslut. Är han den rätte, är hon den rätta? Passar de ihop?

Kärlek 2 beskur

Kärlek 1 beskur

Kärlek 3 beskur

 

Åter till Mosebacke
Efter Uppsala är det stockholmarnas tur att åter möta detta kärleksfulla gnabb. Föreställningen ges på Mosebacke i Cornelisrummet, fyra torsdagar i april med start 8 april (+ 15, 22, 29). Alla dagarna kl 19.00.

 

Sundsutsikt
Elin och jag har samarbetat en gång på scen i den framgångsrika kabarén ”Sundsutsikt sökes” på Helsingborgs stadsteater där Birgit Carlstén medverkade och regisserade. BoBo Eriksson ingick också i ensemblen och musikern Johan Ohlsson skrev musik och var medverkande musiker. Förutom att jag stod på scenen svarade jag för textmaterialet och var producent. Trettio utsålda hus under en period som förlängdes gång på gång. Sedan var vi tvungna att lägga ner eftersom andra jobb väntade på ensemblen.
Läs mer om Sundsutsikt under Dramatik, Uppförda pjäser.

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin