TICK TACK på rea hos Adlibris

Kommentarer inaktiverade för TICK TACK på rea hos Adlibris

Mars 72 dpiMin krönikesamling TICK TACK TIDEN BESTÅR ligger som reabok hos Adlibris till enbart 45:-. Inbunden i danskt band, dvs mjukt band med inviksflikar och med illustrationer av Carl E Blomberg. Här marsbilden med det mest fantastiska vår- och marsljudet: koltrastens sång.

Tolv månads- och sju veckodagskrönikor med humoristiska funderingar och utläggningar om månadernas och veckodagarnas inneboende karaktär och betydelse. Betraktelserna skrev jag ursprungligen för den serie av krönikor jag gjorde i Radio Kristianstad.

Boken är elegant formgiven av Tintin Blackwell.

”Tick tack tiden” består nu ute

Kommentarer inaktiverade för ”Tick tack tiden” består nu ute

Tick tack lowI alla typer av bokhandel (hos nätbokhandlare som Adlibris, Bokus, Bokia nätbokhandel, CDON samt även den fysiska bokhandeln) går det nu att köpa min senaste bok, kåserisamlingen ”Tick tack tiden består”. Den innehåller en betraktelse för varje månad samt veckodag.

På bokens framsida liksom före varje kapitel finns Carl E Blombergs finurliga och roande bilder. Juli-bilden är vald till framsidesbild.

Boken är formgiven av Tintin Blackwell som t ex även ligger bakom de profilstarka omslagen till Kerstin Brunk Holmqvists bestsellers.

Vid bokdagarna på Skillinge Teater den gångna lördagen/söndagen 8-9 september hade jag ett bokbord där jag presenterade nykomlingen liksom tidigare titlar. ”Tick tack tiden består” är min åttonde bok.

Bokbord beskuren low

Snart kommer ”Tick tack tiden består”

Kommentarer inaktiverade för Snart kommer ”Tick tack tiden består”

Böcker på blommigt_0860 lowMed utgivningsdag den 10 september ligger min nya bok ”Tick tack tiden består” i startgroparna. Den kommer att säljas i alla former av bokhandel och finns redan att beskåda – och förhandsbeställa – hos t ex Adlibris och Bokus.

Boken är tryck i s k danskt band, det vill säga med mjuka inviksflikar, en behaglig och behändig bokform.

Carl E Blomberg svarar för illustrationerna som inleder varje kapitel – de tolv månaderna och de sju veckodagarna. På framsidan ser man juli-bilden, en nog så talande bild.

Tintin Blackwell har formgivit boken.

Valentindagen, All Hjärtan

Kommentarer inaktiverade för Valentindagen, All Hjärtan

Alla hjärtan001Dikten Alla hjärtans slag ingår i diktsamlingen ”Kött & Kättja”. Den skrev Henrik VALENTIN ursprungligen för ett radioinslag just den 14 februari.


Dikten lyder:

Alla hjärtans slag

Tänk att en kroppsdel
En av våra muskler
har fått en alldeles egen dag
Det är ett fint sätt
att uppmuntra någon
som tålmodigt
osynligt och tystlåtet
slår sina slag för livet
Varje sekund
År ut och år in

Men uppmärksamheten
gäller kanske
förmakens och kamrarnas förmåga
att slå sig lösa
lämna plikten för ett ögonblick
bli passionerade
fyllas av vänskapens värme

Alla färger
former
åldrar
format
Alla hjärtan
som blir varma
av rytmen
från en annans puls

Men även
det lilla ensamma hjärtats
dag
Det som får titta sig
i hallspegeln
för att hitta någon
som slår
sitt dunka-dunka
i samma takt
Alla Hjärtans Dag

© Henrik Valentin

Ur diktsamlingen Kött & Kättja, 1999

Hjärtbilder av Carl E Blomberg

Hjärta006 lowHjärta007 lowHjärta008 lowHjärta009 lowHjärta010 low

Stor artikel i SvD om Henriks rosor

Kommentarer inaktiverade för Stor artikel i SvD om Henriks rosor

HV med två rosor beskuren low 5836Svenska Dagbladets bostadsbilaga Magasinet (länk) hade lördagen den 20 augusti ett helt uppslag om mig och trädgården i Vitaby (som ju också är Kalle Blombergs). Fokus var lagt på rosor.  Artikel som Agneta Ullenius skrivit innehöll i tidningen drygt 10 av mina bilder från trädgården samt Kalles bild på mig.Pumpträdg low 5735

Det är alltid roligt (nästan alltid) att se sina bilder i tryck där motivet är den egna trädgården. Fast det är svårt att ha distans. Självkritiken hindrar. Att se andras bilder på den egna trädgården ger en annan upplevelse genom att var och en väljer motiv utifrån olika preferenser. ”Aha, fastnade han för det”, ”Jaså gillade hon just det”.

Tyvärr kom det i Svenska Dagbladet inte med några referenser till nya boken ”Om lusten att trädgådera” (länk). Tidningen ville väl inte bjuda på den reklamen, för det måste varit så de resonerade. Det kunde varit roligt för läsarna med tanke på att det finns två kapitel med direkt roskoppling: Modet att kasta en ros och Kan man ha för många rosor.

Lusthus o portal low 5837

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin