Bea o Henrik low 721

Det kallas visst kärlek

En kabaré utan musik genom att flera av texterna var reciterade och tolkade texter från kända schlagers i stället för att de sjöngs. Övriga texter var hämtade ur Henrik Valentins diktsamling Kött & Kättja. Föreställningen gavs på Österlen sommaren 2008.

MEDVERKANDE/REGI/SCENOGRAFI: Beatrice Järås, Henrik Valentin.

P8122253

KÖTT & KÄTTJA – dikter att nyttja i hungrigt och sorgset väder samt mellan övergivna lakan

Pösiga veck och valkar är några av de skrämmande fenomen som författaren Henrik Valentin betraktar med bestörtning i spegelglaset. Hur, när och varför?

Den sinnliga glädjen som flammar upp då två trängtande möts, det bittra i att bli ratad liksom vemodet i tidens obevekliga flykt är annat som författaren skildrar med inlevelse och på ett jordnära sätt. Ofta med en rejäl dos drastisk humor.

Kött & Kättja är en kroppslig diktsamling som med fördel kan intas portionsvis före maten eller vid ensamt sänggående. Dikterna är talande exempel på vad man kan kalla ”brukspoesi” det vill säga dikter som kan användas vid bröllop, begravningar, förtroliga stunder på tu man hand – eller som tröst i ensamma stunder.

Omslagsmålningen och de svartvita bilderna i inledningen till de tre avdelningarna är gjorda av illustratören Carl E Blomberg.

Boken finns att antikvariskt på Bokbörsen.

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin