”Anpassad jul” nu på Youtube

Kommentering avstängd

Skinka o sås 0538 lowKortfilmen (4 min 20 sek) ”Anpassad jul” ligger nu ute på Youtube. Elin Kortesalmi gestaltar den ambitiösa kvinnan som helt anpassar julmat och firande efter gästernas preferenser så att ingen ska känna sig särbehandlad.Janssons 0528 low

Det är ursprungligen ett nummer från en av julkabaréerna Elin Kortesalmi, Beatrice Järås, Johan Ohlsson och Henrik Valentin gjorde på Helsingborgs stadsteater år 2011 och 2012.

Kabaret Hbg stadsteater

 

Trädgårdsföredrag med jultillägg

Kommentering avstängd

Rit F0117Tisdagen den 28 november besöker jag Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap. Kl 19. Skurustugan.

”Om lusten att trädgårdera” är temat med ett jultillägg. Då bjuder jag efter kaffepausen åhörarna på några texter ur ”Kvalstret i granen och andra julberättelser”. Det blir sådana som har någon form av anknytning till växter och som har ingått i någon av de julkabaréer jag var med och gjorde på Helsingborgs stadsteater 2011 och 2012 och som solokabaré 2013.

Kvalstret med julpapper 5159

Liknande upplägg blir det hos Södra Ölands Trädgårdsvänner söndagen den 3 december. Fast huvudtemat blir ”I rosenrött jag drömmer”. Kl 16. Plats IOGT-lokalen Algutsrum.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lusten att trädgårdera i Åhus

Kommentering avstängd

Henrik med ros IMG_1226 beskurenTorsdagen den 16 november ska jag ha ett framträdande hos Åhus FöreläsningsföreningÅhusgården kl 19.

Det ska bli en ruschig bildkavalkad och ett muntert kåserande utifrån ett antal av ämnena i min bok ”Om lusten att trädgårdera” med frågeställningar som Kan man ha för många rosor?, Fula blommor och vackra ogräs, Våga vara romantisk, Vikten av vatten…

Rosen på bilden är American Pillar en minst sagt rikblommande ros som skjuter imponerande årsskott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fullt hus i Västerbotten

Kommentering avstängd

henrik Valentin vid Hällnäs okt 2017Mycket folk och många extrastolar både i Multimediasalen på Stadsbiblioteket i Umeå söndagen den 8 okt och sedan i Folket Hus i Hällnäs den 9 okt. Kanske bidrog inslaget i P4 Västerbotten under måndagen (Förmiddag med Åza Meijer, 2,35 in i programmet, sändes 12.35).

 

Idag sändes Förmiddag med Pär Fontander i P4 Stockholm vid samma tid faktiskt ca 12.37. Då var det lite extra fokus på tbc-förekomsten i Stockholm då jag lyfte fram Söderby sanatorium och friluftskolorna.

Framträdandet onsdagen den 11 oktober kl 18.30 fick en extra knuff.

Affisch ABF Hedensalen Stockholm low

 

Kungshult extra i fokus i Hbg

Kommentering avstängd

Den 4 oktober framträder jag på Dunkers Kulturhus med ”Ohälsan tiger still”. Lite extra fokus blir det på Kungshults tuberkulossjukhus i slutet eftersom det var Helsingborgs egna sanatorium. Platserna räckte dock inte till så en del drabbade skickades till Spenshult i Halland. Staden ingick inte i landstinget och därför kunde de sjuka inte få komma till Orups sanatorium (Höör).

Uppförandet av Kungshult är ett paradexempel på de omfattande satsningar som gjordes av städer, kommuner, landsting och staten på sanatorier för att stoppa denna folksjukdom.

Kungshult är i dag ett vårdboende som slagit vakt om delar av de gamla lokalerna samtidigt som det skett en stor utbyggnad.

Nästa sidan >>

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin