Snart kabarédags i Gustavsberg

Kommentering avstängd

Flyer SjöutsiktPå scen rutinerade Elin Kortesalmi, Johan Rudebeck och musikern Erik Skarby. Regi: Victor Molino Sanchez. Manus: Henrik Valentin.

Arrangör: Teater i Viken.

Biljetter Biljetto o Teater i Viken

Sånger, monologer och dialoger som lockar till många skratt. Flera nummer har direkt koppling till det expansiva Gustavsberg.

 

Onsdagen den 7 på Eksjö bibliotek

Kommentering avstängd

Generöst i dagens nummer av Smålandstidningen inför onsdagen den 7 februari kl 18 på stadsbiblioteket i den fantastiska trästaden Eksjö. Men så är det numera rivna sanatoriet en viktig del av lokalhistorian. Sanatoriet revs på 80-talet efter att ha varit lungklinik i ett antal år. Flera sanatorier som idag står utan användning går nog liknande öde till mötes. Samma journalist skrev nu som då om rivningen: Mari Ermeland.

Ohälsan tiger still i Eksjö

Kommentering avstängd

Eksjö-Sanatorium.3Mitt gestaltande bildföredrag ”Ohälsan tiger still” har jag framfört på över 40 orter sedan starten i januari 2016.

Nu har turen kommit till stadsbiblioteket i Eksjö onsdagen den 7 februari kl 18.

Programmet innehåller musikinslag med tbc-anknytning, uppspelade delar av en intervju med en fd patient och allmänna delar om sjukdomens olika yttringar (inte bara lungorna kan angripas) samt den omfattande kampen mot denna folksjukdom. Olika autentiska vittnesmål från patienter ingår som en viktig del och naturligtvis ett stort antal bilder.

Avslutningsvis lyfter jag fram Eksjö sanatorium, Jönköpings länssanatorium. Alldeles i närheten fanns Breviks barnhem som under ett antal års drevs för friska barn från hem med tbc-smittade föräldrar.

JM.1984-3-301 Tre gånger om dagen skulle patienterna ligga på de öppna verandorna. Här poserar de dock för fotografen i sittande ställning. Männen på bilden är också ett undantag eftersom såväl sjuksalar som liggverandor var strikt uppdelade män – kvinnor.

”Anpassad jul” nu på Youtube

Kommentering avstängd

Skinka o sås 0538 lowKortfilmen (4 min 20 sek) ”Anpassad jul” ligger nu ute på Youtube. Elin Kortesalmi gestaltar den ambitiösa kvinnan som helt anpassar julmat och firande efter gästernas preferenser så att ingen ska känna sig särbehandlad.Janssons 0528 low

Det är ursprungligen ett nummer från en av julkabaréerna Elin Kortesalmi, Beatrice Järås, Johan Ohlsson och Henrik Valentin gjorde på Helsingborgs stadsteater år 2011 och 2012.

Kabaret Hbg stadsteater

 

Trädgårdsföredrag med jultillägg

Kommentering avstängd

Rit F0117Tisdagen den 28 november besöker jag Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap. Kl 19. Skurustugan.

”Om lusten att trädgårdera” är temat med ett jultillägg. Då bjuder jag efter kaffepausen åhörarna på några texter ur ”Kvalstret i granen och andra julberättelser”. Det blir sådana som har någon form av anknytning till växter och som har ingått i någon av de julkabaréer jag var med och gjorde på Helsingborgs stadsteater 2011 och 2012 och som solokabaré 2013.

Kvalstret med julpapper 5159

Liknande upplägg blir det hos Södra Ölands Trädgårdsvänner söndagen den 3 december. Fast huvudtemat blir ”I rosenrött jag drömmer”. Kl 16. Plats IOGT-lokalen Algutsrum.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästa sidan >>

Henrik Valentin är en sida från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@henrikvalentin.se

Copyright informo-09 | Admin