Stor artikel i SvD om Henriks rosor

HV med två rosor beskuren low 5836Svenska Dagbladets bostadsbilaga Magasinet (länk) hade lördagen den 20 augusti ett helt uppslag om mig och trädgården i Vitaby (som ju också är Kalle Blombergs). Fokus var lagt på rosor.  Artikel som Agneta Ullenius skrivit innehöll i tidningen drygt 10 av mina bilder från trädgården samt Kalles bild på mig.Pumpträdg low 5735

Det är alltid roligt (nästan alltid) att se sina bilder i tryck där motivet är den egna trädgården. Fast det är svårt att ha distans. Självkritiken hindrar. Att se andras bilder på den egna trädgården ger en annan upplevelse genom att var och en väljer motiv utifrån olika preferenser. ”Aha, fastnade han för det”, ”Jaså gillade hon just det”.

Tyvärr kom det i Svenska Dagbladet inte med några referenser till nya boken ”Om lusten att trädgådera” (länk). Tidningen ville väl inte bjuda på den reklamen, för det måste varit så de resonerade. Det kunde varit roligt för läsarna med tanke på att det finns två kapitel med direkt roskoppling: Modet att kasta en ros och Kan man ha för många rosor.

Lusthus o portal low 5837