Trevligt i Kungsbacka

Bukett low 240”Konsten att njuta” vad det program som Kungsbacka Trädgårdsvänner (länk) valt för mitt framträdande i går, söndagen den 14 november. Föreningen hade gjort ett trevligt arrangemang med te och scones i pausen. Vädret var sympatiskt milt och fuktigt. Platsen var Vittraskolan, en fin byggnad med ett imponerande sedumtak. Att vara medlem i en trädgårdsförening innebär något väldigt positivt: gemenskapen, inspirationen och möjligheten att vidga sina vyer.

Att många ville passa på tillfället att köpa min roman Ödelagd (länk) och julboken Kvalstret i granen (länk) som jag tagit med, var extra roligt. Vid sidan av bildprogrammet om ”Konsten att njuta” läste jag även ett par korta avsnitt ur böckerna. Huvudpersonen Helena i romanen är ju dessutom aktiv i en trädgårdsförening. Och nu inför julen är det myllrande livet i julgranen tacksamt att prata om.

Sedan var det fascinerande att så många människor var på resande fot med tåget från Malmö till Kungsbacka – både på upp- och nerresan. Trångt var ordet och man förstår precis hur sardiner känner (om de nu kunde känt något i sin tomatsås).